De wereld van Kina: De Tuin

×

Waarschuwingsbericht

Botanische Tuinen maakt gebruik van cookies. Meer weten.
3 +

Milieu en natuur

Heb je een passie voor natuur? Dan moet je absoluut dit museum bezoeken. Hier leer je over spinnen, planten, paddenstoelen en de honingbij. Vergeet niet de collectie levende vogelspinnen te bewonderen! Dan maak je kennis met Mathilde, Letizia en Laurent. Kunnen berken verdriet hebben? Praten bijen met elkaar? Zijn spinnen echt griezels? Gebruiken planten zonnepanelen voor het verzamelen van ... Lees meer

Heb je een passie voor natuur? Dan moet je absoluut dit museum bezoeken. Hier leer je over spinnen, planten, paddenstoelen en de honingbij. Vergeet niet de collectie levende vogelspinnen te bewonderen! Dan maak je kennis met Mathilde, Letizia en Laurent.

Kunnen berken verdriet hebben?
Praten bijen met elkaar?
Zijn spinnen echt griezels?
Gebruiken planten zonnepanelen voor het verzamelen van zonne-energie?

Het antwoord op die en nog veel meer vragen vind je in de Tuin.

De Honingbij (De bijenzaal)

Op de eerste panelen van de bijenzaal vind je de plaats van de bij binnen het enorme dierenrijk en worden haar naaste verwanten zoals de wesp belicht. Met drukknoppen kun je het inwendige van een bij bestuderen. In een korte film is te zien welke jobs een werkster tijdens haar leven verricht. Een maquette toont hoe een eitje in 21 dagen evolueert tot een volwassen bij.

Spinnen - Spinsels

De vernieuwde spinnenzaal in De wereld van Kina: de Tuin!
Ben je bang voor spinnen? Heb je een spinnenfobie? Of ben jij nu net gefascineerd door deze dieren? De tentoonstelling confronteert je meteen met uiteenlopende reacties van mensen op spinnen.

Plant Aardig - Plant Beeldig

De plantenzaal onthult de geheimen van het plantenleven en biedt de mogelijkheid om planten te determineren met flora of computer. Je kunt ook bomen leren herkennen, niet alleen aan de bladeren maar ook aan schors of silhouet. Op een speelse manier wordt de verandering van de sapstroom gedurende de vier seizoenen weergegeven.

Brood-je-gezond

Het is een interactieve tentoonstelling over brood. In verschillende modules wordt de geschiedenis van het brood verteld, krijg je een idee over hoeveel verschillende soorten brood er wereldwijd zijn, leer je waarvan brood gemaakt wordt en wordt over gezonde voeding gepraat. Bij de tentoonstelling horen vernieuwde werkbladen. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen tussen 8 en 13 jaar.

De Tinkeltuin is een zintuigentuin voor jonge kinderen en is onderverdeeld in vijf verschillende subtuintjes met een pergola als centraal vertrekpunt. De Tinkeltuin straalt een sprookjesachtige sfeer uit. Elk tuintje is in een andere stijl ingericht, er hoort telkens een elfje bij en er staat één zintuig centraal.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Show map De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent
open zo van 14:00 tot 17:30, ma, di, woe, do, vrij van 09:00 tot 17:00
De wereld van Kina: de Tuin
€ 3,0
kinatuin@stad.gent
+32 9 2250542
www.dewereldvankina.be